Strona główna / O cukierni

Nasza historia

Nasza firma wywodzi się z wielopokoleniowej rodziny cukierników i piekarzy. Założycielem Cukierni był Joachim Ćmiel, który po ojcu wybrał zawód Cukiernika.  W 1962 roku uzyskał dyplom mistrzowki z tytułem: Mistrza Cukiernictwa o specjalności wyrób ciastek, lodów i pierników. W 1974 roku  otworzył pierwszy zakład cukierniczy  w Katowicach 

Śladem Joachima Ćmiela poszła jego córka Sylwia Ćmiel. Za namową ojca, znanego i wysoko cenionego w środowisku mistrza cukiernictwa zdecydowała się na kontynuację rodzinnych tradycji. Po ukończeniu studiów ekonomicznych i zdobyciu dyplomu  Mistrza w zawodzie Cukiernik w 2004 roku,  postanowiła poprowadzić zakład cukierniczy. Prowadząc rodzinną firmę  korzysta z pomocy ojca a szczególnie z jego nieocenionej wiedzy praktycznej i znajomości tajników zawodu  by zachować jakość produkowanych wyrobów.

Do dnia dzisiejszego kontynuujemy blisko 80 letnią tradycję, łącząc tradycyjne receptury i nowoczesne technologie wykorzystywane przy produkcji ciast i pieczywa. Korzystamy tylko ze sprawdzonych surowców o najwyższej jakości od polskich jak i zagranicznych producentów.

Jesteśmy z Naszymi Klientami od pokoleń przekazując w naszych wyrobach rodzinne receptury sprawdzone przez potrzeby i smaki Naszych Klientów.

 

 

O cukierni | Oferta | Współpraca | Aktualności | Praca | Kącik smakosza | Kontakt
Cukiernia Katowice, Chorzów – torty okolicznościowe Katowice.
Realizacja: IntraCOM